Ολλανδία: Άντιο στο θρόνο της λέει μετά από 33χρονια η...

Share
HTML-code
 • Published: 30 April 2013
 • gr.euronews.com/ Η βασίλισσα Βεατρίκη υπογράφει την πράξη παραίτησης έπειτα από 33 χρόνια στον θρόνο έχοντας τον γιο της Γουλιέλμο Αλέξανδρο στο πλευρό της.

  Από σήμερα η Ολλανδία αποκτά νέο μονάρχη, ο Γουλιέλμος Αλέξανδρος γίνεται στα 46 του χρόνια ο νεότερος βασιλιάς της Ευρώπης.

  Η δημοφιλής Βεατρίκη γνωστή για την πλούσια κόμη της και τα πολλά καπέλα είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της να αποχωρήσει από τον θρόνο τον περασμένο Ιανουάριο, λέγοντας ότι ο γιος της ήταν έτοιμος να γίνει βασιλιάς και ότι ήρθε η ώρα να πάρει την σκυτάλη η νέα γενιά.

  Το πλήθος που παρακολουθούσε την τελετή από γιγαντοοθόνες ξέσπασε σε ζητωκραυγές.

  Η ενθρόνιση του Βίλεμ Αλεξάντερ σηματοδοτεί ακόμα μία ενδιαφέρουσα εξέλιξη, καθώς στα 46 του γίνεται ο νεότερος μονάρχης της Ευρώπης, όταν ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 71 χρόνια. Η ενθρόνιση θα γιορταστεί με κάθε επισημότητα αλλά και με εορταστική διάθεση, καθώς έχουν προγραμματιστεί πολλές συναυλίες και υπαίθριες παραστάσεις.

  Στην πόλη αναμένονται 800.000 επισκέπτες, έχουν κινητοποιηθεί 10.000 αστυνομικοί και το κόστος αναμένεται να φτάσει τα 12 εκατομμύρια ευρώ.

  Επισκεφθείτε μας στο:
  Youtube bit.ly/VO4CUD
  Facebook facebook.com/euronews.ellinika
  Twitter twitter.com/euronewsgr

Comments • 0